Ingrediënten
Zalm
- 700 g zalm
- korianderzaad
- anijszaad
- roze peper besje
- pezo
- enkele takjes tijm
- 1/2 citroen
- olijfolie
Witte kool puree
- 3/4 witte kool fijn gesneden
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 noot boter
- pezono
- 1 geut melk
- 16 tal bintjes
Sausje
- 1 potje Griekse yoghurt
- 2 handjes bieslook
- 1 el mayonaise
Porties: personen
Instructies
Sausje
- Maak het sausje: meng de yoghurt, de mayonaise en de fijn gesnipperde bieslook onder elkaar en breng op smaak met pezo. Zet in de frigo tot later.
Witte kool puree
- Stoof de ui glazig in wat boter. Voeg de witte kool toe en laat op een zacht vuurtje volledig gaar stoven. Kruid met pezo.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in een gezouten water.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de witte kool toe en stamp verder fijn. Breng op smaak met een nootje boter, een geutje melk en pezono. Meng alles goed onder elkaar.
De zalm
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de anijskruiden, de roze peper besjes en het korianderzaad samen in een vijzel en maal fijn.
- Serveer de zalm met witte kool puree en het bieslooksausje.