Ingrediënten
- 600 g bintjes
- 500 g butternut pompoen geschild en in blokjes
- 1 ui fijn gesneden
- pezono
- Komijn
- 2 el gedroogde veenbesjes
- 6 blaadjes salie fijn gehakt (enkele extra voor de afwerking)
- olijfolie
- paneermeel
- boter
Porties: personen
Instructies
- Schil de aardappel en kook ze gaar in gezouten water.
- Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en kruid met pezo en komijn, laat volledig gaar stoven en mix met de staafmixer glad.
- Bak het gehakt rul zonder vetstof. Kruid met pezo en komijn. Roer er de veenbesjes en de salie onder. Doe het gehakt in een ovenschotel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de aardappelen met een pureestamper, meng er beetje bij beetje de pompoensaus onder tot je een mooie gladde puree hebt. Proef en kruid af met pezono. Doe de pompoenpuree over het gehakt.
- Werk af met paneermeel en enkele nootjes boter.
- Schuif 20 minuten in de oven.
- Werk af met enkele blaadjes salie.