Ingrediënten
- 1 kreeft voorgekookt
- 2 el boter
- 1 handje bieslook fijn gehakt
- 1 handje koriander fijn gehakt
- 1 sjalotje fijn gesneden
- 1 beetje paneermeel
- pezo
- lookpeder
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de BBQ voor op 230 graden.
- Breek de scharen van de kreeft af en hak ze eventjes in zodat je het vlees er makkelijk uitkrijgt na het grillen.
- Snij de kreeft overlangs in twee. Leg de kreeft en de scharen in een aluminium bakje. Besmeer de twee kreefthelften royaal met de kruidenboter.
- Meng de boter, de fijn gehakte kruiden, het sjalotje en het paneermeel onder elkaar. Kruid met pezo en lookpoeder.
- Besmeer de twee kreefthelften royaal met de kruidenboter.
- Zet ze op de BBQ en sluit het deksel. Klaar in 6 minuten.
- Lekker met een stukje brood.
Notities
Je kan de kreeft natuurlijk ook in de oven bereiden.