Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 3 teentjes look geperst
- 1 handje bieslook fijn gesnipperd
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 koffielepel fleur de sel
- peper
- 10 tal grote garnalen
- 500 gram Venusschelpjes of andere
- 500 gram mosselen liefst verse in de schelp
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de BBQ voor op 230 graden.
- Zet de olie op het vuur en laat op een zeer zacht vuurtje verwarmen samen met de look, het sjalotje en de bieslook. Kruid met 1 koffielepel fleur de sel en peper. Verwarm 20 minuten.
- Was alles goed en ontdoe de garnalen van het darmkanaal.
- Doe de zeevruchten in een aluminium schaal met wat olijfolie. Doe hierin alle zeevruchten en plaats ze op de BBQ, sluit het deksel van de BBQ en gaar ze tot de schelpjes open zijn.
- Lekker met een stukje stokbrood.
Notities
Belangrijk dat je de olie op een zeer zacht vuurtje verwarmt en zeker 20 minuten, zodat alle smaken zich goed kunnen mengen.
Hier zijn nog enkele blokjes zalm toegevoegd, ik had die nog in de frigo liggen.