Ingrediënten
Scampi-brochettes
- 180 g gepelde scampi's
- 1/2 apppelsien in blokjes gesneden met schil, 1 op 1 cm
- 1/2 rode ui in stukjes van 1 op 1 cm
Marinade
- 2 el bieslook fijn gesneden
- 1 el munt fijn gesneden
- 2 el citroensap
- 50 ml olijfolie
- pezo
Salade
- 1 venkel met de mandoline fijn gesneden
- 1 appelsien ontdaan van schil met een groot mes, in schijfjes gesneden
- 1/2 rode ui in dunne ringetjes gesneden met de mandoline
- olijfolie
- pezo
- venkelkruid afwerking
Zalmforel
- 1 filet zalmforel met huid
- 1 teenje look in schijfjes gesneden
- pezo
- 1 el van de marinade
Porties: personen
Instructies
- Roer alles onder elkaar voor de marinade.
- Leg de scampi's in de marinade en laat ze een uurtje marineren
- Maak de scampi-brochettes: rijg een stukje rode ui, een scampi en een stukje appelsien op een satéprikker, wissel af tot de ingrediënten op zijn. Leg ze op een aluminium ingeolied schaaltje.
- Zet op een gesloten BBQ, tot de zalm mooi roze ziet.
Notities
Lekkere frisse marinade, lekker bij vis en schaaldieren.
Venkel en sinaasappel is een top combinatie.