Ingrediënten
Varkenshaas-brochettes
- 1 varkenshaasje in blokjes gesneden
- 1 rode ui in vier gesneden en rokken los gemaakt
- 4 kestomaatjes
- pezo
- lookpoeder
- olijfolie
Aardappellen
- 8 vastkokende aardappelen voorgekookt in de schil en afgekoeld
- 8 plakjes ontbijtspek
- 2 teentjes look in 8 plakjes gesneden
- fleur de sel
- olijfolie
Hasselbacktomaten
- 8 tomaten
- 2 bolletjes mozzarella in schijfjes gesneden
- 2 el groene pesto
- enkele blaadjes verse basilicum
- pezo
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
Brochettes
- Maak de brochettes: Neem vier houten prikkers, steek hier afwisselend een stukje vlees en een stukje rode ui op, eindig met een kerstomaatje.
- Kruid ze met pezo en lookpoeder. Besprenkel met olijfolie en laat 1 uurtje marineren.
Aardappelen
- Maak in iedere aardappel een kleine inkeping en steek er een stukje look in. Omwikkel ze met een plakje spek en besprenkel met olijfolie. Leg ze in een aluminium schaaltje.
Hasselbacktomaten
- Snij de tomaten in om de 1/2 cm. Let op dat je er niet helemaal doorheen snijdt. Gebruik hiervoor de stelen van twee houten lepels: leg ze langs elke kant van de tomaat. Zo snij je steeds tot op de steel van de houten lepels en zeker niet te ver.
- Smeer tussen elke opening een beetje pesto en een schijfje mozzarella. Kruid met pezo. Leg ze op een aluminium schaaltje en bedruppel met olijfolie.
Bakken
- Zet de aardappelen 15 minuten op een gesloten BBQ.
- De tomaten schuif je bij na 5 minuten. Ze moeten 10 minuten garen.
- Bak het vlees eveneens op de BBQ.
- Werk de tomaten af met wat basilicum.