Ingrediënten    
                - 400 g pasta
 - 24 scampi's zuiver gemaakt
 - 2 uien fijn gesneden
 - 2 teentjes look geperst
 - 2 grote rode paprika's in blokjes
 - 2 handjes peterselie fijn gehakt
 - 100 ml droge witte wijn
 - 500 g mascarpone
 - pezo
 - 1 koffielepel tomatenpuree
 - 1/2 kippenbouillonblokje
 - lookpoeder
 - paprikapoeder
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Stoof de ui en de look glazig in olijfolie.
 - Voeg de paprika's en de tomatenpuree toe, laat even mee aanstoven. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
 - Roer de mascarpone eronder en laat verder garen op een zacht vuurtje.
 - Bak ondertussen de scampi's aan in wat boter, kruid ze met lookpoeder. Haal ze uit de pan.
 - Breng de saus op smaak met pezo, kippenbouillonblokje en paprikapoeder.
 - Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Schep 1 pollepel pasta vocht bij de saus. Giet de pasta af.
 - Warm de scampi's eventjes op in de saus. Roer de saus onder de pasta en werk af met de peterselie.