Ingrediënten
- 300 g kipfilet in blokjes
- 2 koffielepels paprikapoeder
- 1 koffielepel lookpoeder
- 1 koffielepel uienpoeder
- pezo
- 2 nootjes boter
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 250 g champignons in vier gesneden
- 1 rode paprika in stukjes
- 250 ml water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 koffielepel worcestersaus
- harissapasta naar smaak
- 100 ml room
- 1 geut cognac
- 1 kleine bloemkool vermalen tot rijst (400gram)
- verse basilicum
Porties: personen
Instructies
- Doe de kip in een kom en kruid met pezo, 1 koffielepel paprikapoeder, lookpoeder en uienpoeder. Bak de kip aan in een nootje boter. Haal uit de pan.
- Doe in dezelfde pan nog een nootje boter en stoof de ui en de look hier in aan.
- Voeg de champignons en de paprika toe, bak even mee aan.
- Doe het tomatenpuree erbij en bak kort mee aan.
- Blus met de cognac en het water. Kruid met 1 koffielepel paprikapoeder, pezo, het bouillonblokje, de harissapaste en de worcestersaus.
- Voeg de room en de kippenblokjes toe en laat op een zacht vuurtje verder garen. Proef en kruid eventueel bij met pezo.
- Bak de bloemkoolrijst in een geut olijfolie en kruid met pezo en komijn.
- Serveer de kip met de bloemkoolrijst en werk af met enkele basilicum blaadjes.
Notities
Ook met konjac pasta of konjac rijst is dit gerechtje nog koolhydraatarm.
Liever wel koolhydraten? Serveer dit gerecht dan met pasta of puree