Ingrediënten
Salade
- 300 g krieltjes in de lengte gehalveerd
- 1/2 bussel groene asperges
- 1/2 venkel
- 200 g gerookte makreel
Sausje
- 1 avocado
- 1 citroen
- 1/2 bosje waterkers
- 1 grote hand platte peterselie
- 1 potje Griekse yoghurt
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Kook de krieltjes gaar in gezouten water. Giet af en laat ze afkoelen.
- Stoom of kook de asperges beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water. Snij ze in stukjes.
- Maak de dressing: hak de waterkers en de platte peterselie fijn. Snij de avocado in stukken en besprenkel met citroen. Doe alles in de nutri-bullet samen met de Griekse yoghurt. Kruid met pezo en mix fijn.
- Snij de venkel met de mandoline fijn.
- Meng wat saus onder de aardappelen.
- Dresseer de borden: doe de aardappelen in een bord, daarop de asperges en de venkel. Als laatste verdeel je de makreel over de bordjes.