Aardappel-venkelsalade met groene asperges en gerookte makreel
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Aardappel-venkelsalade met groene asperges en gerookte makreel
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Salade
  • 300 g krieltjes in de lengte gehalveerd
  • 1/2 bussel groene asperges
  • 1/2 venkel
  • 200 g gerookte makreel
Sausje
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1/2 bosje waterkers
  • 1 grote hand platte peterselie
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de krieltjes gaar in gezouten water. Giet af en laat ze afkoelen.
  2. Stoom of kook de asperges beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water. Snij ze in stukjes.
  3. Maak de dressing: hak de waterkers en de platte peterselie fijn. Snij de avocado in stukken en besprenkel met citroen. Doe alles in de nutri-bullet samen met de Griekse yoghurt. Kruid met pezo en mix fijn.
  4. Snij de venkel met de mandoline fijn.
  5. Meng wat saus onder de aardappelen.
  6. Dresseer de borden: doe de aardappelen in een bord, daarop de asperges en de venkel. Als laatste verdeel je de makreel over de bordjes.
Notities

Serveer de rest van de saus in een kommetje erbij.

Ook lekker met een gekookt eitje en wat kerstomaatjes.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne