Aardappelsalade met gerookte forel
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Aardappelsalade met gerookte forel
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Salade
  • 8 grote vastkokende aardappelen beetgaar gekookt in de schil
  • 6 eitjes hard gekookt
  • 250 g gerookte forel
  • 8 radijsjes in plakjes gesneden
  • 4 handjes rucola
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
Sausje
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • pezo
  • 1 handje bieslook fijn gesneden
  • 1 handje peterselie fijn gehakt
  • texmex kruiden naar smaak
Porties: personen
Instructies
  1. Maak het sausje: meng de mayonaise, de yoghurt, de peterselie, de bieslook en de mosterd onder elkaar en breng op smaak met pezo en texmex kruiden.
  2. Verdeel de rucola over vier borden. Snij de aardappelen in partjes. Halveer de eitjes. Snij de forel in stukjes.
  3. Verdeel de aardappelen, de eitjes, de forel, de ui en de radijsjes over de rucola. Werk af met de saus.
Notities

De saus mag redelijk doorsmaken, je zal zien dat de saus met de salade samen zeer lekker is.

Lekker met een stukje stokbrood.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne