Aardappeltjes in de pan
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Aardappeltjes in de pan
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 12 grote vastkokende aardappelen
  • arachide olie
  • zout
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen, was en snij ze in plakken van ongeveer 0,5 cm.
  2. Kook ze beetgaar in gezouten water, ongeveer 10 minuutjes.
  3. Laat ze goed afkoelen.
  4. Zet een pan op het vuur met arachideolie en maak goed warm, Leg de aardappelschijfjes mooi langs elkaar en bak ze aan beide kanten mooi bruin.
  5. Leg ze op wat keukenpapier om overtollig vet te op te nemen en kruid met wat zout. Doe ze per portie in potjes.
Notities

Zeer lekker, wel eventjes werk, maar zeker de moeite.

Ook lekker met nieuwe aardappeltjes, vervang dan het kookwater een keertje zodra het water kookt, doe je vers water op de aardappelen.

Deze aardappeltjes zijn lekker bij heel veel, zoals een slaatje met varkenshaasje enz...

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne