Aardperensoep met peterselieolie en aardperenchips
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Aardperensoep met peterselieolie en aardperenchips
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Soep
  • 500 g aardperen geschild en in stukjes
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 600 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 ml room
  • 1 geut olijfolie
Aardperenchips
  • 1à2 aardperen
  • Arachideolie
Peterselieolie
  • 4 g peterselie fijn gehakt
  • 4 bl salie fijn gehakt
  • olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui en de aardperen aan in wat olijfolie.
  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Kook tot de aardperen gaar zijn.
  3. Mix de soep glad en voeg de room toe.
  4. Snij de aardperen met de mandoline fijn en bak ze krokant in de arachideolie. Laat uitlekken op keukenrol.
  5. Doe de salie en de peterselie in een maatbeker met goed wat olijfolie. Mix glad en zeef, vang de olie.
  6. Breng de soep op smaak met pezo.
  7. Serveer de soep in mooie kommetjes, druppel er wat van de mooi groene olie over en werk af met de aardperenchips.
Notities

Deze soep kan als hapje of als soep, ideaal voor met de feestdagen. Aardperen zijn echte winter groente en zijn zoet van smaak.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne