Ingrediënten
- 450 g bintjes
- 500 g groene asperges
- 40 g rucola
- 150 g ontbijtspek
- pezono
- klontje boter
- geutje melk
Porties: personen
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Breek het harde stuk van de asperges. Je moet ze niet schillen.
- Breng water aan de kook met wat zout en wat bicarbonaat in. Kook de asperges hier een 3 à 4 min in, ze moeten nog knapperig zijn. En spoel ze dan direct in ijskoud water zodat ze mooi groen blijven.
- Omwikkel 10 asperges met spek, dit voor helft ongeveer. De kopjes van de asperges blijven vrij.
- Snij de overige asperges in mooie stukjes.
- Hak de rucola fijn.
- Maak de puree, stamp de aardappelen met wat boter en melk en kruid met pezo. Roer er als laatste de rucola onder. Hou een beetje over om te versieren.
- Zet twee pannen op het vuur met een beetje boter en bak de aspergefakkels kort maar krachtig aan in de grootste pan, in de kleinere pan de asperge stukjes en die kruid je nog met wat pezo.
- Bord dresseren: neem een diep bord en doe daar de stoemp in, daarop de fakkels, strooi er nog wat asperge punten over en tot slot nog wat rucola
Notities
Super gerechtje voor het asperge seizoen. Het ziet er leuk uit, smaakt lekker en is dan ook nog eens simpel te maken. Wat wil een mens nog meer.
Dit gerechtje is heel lekker en gemakkelijk te maken dankzij de goede omschrijving.
Super!!!!!!