Ingrediënten
Burger
- 200 g gehakt
- 1 klein sjalotje
- paprika poeder
- pezo
- 4 dikke schijven aubergine
- 2 schijfjes tomaat
- 1 hand rucola
- 2 el rode pesto
- 1 noot boter
Tomaatsalade
- 3 soorten tomaat
- 1/2 rode ui in fijn ringen gesneden
- 4 blaadjes basilicum in reepjes gesneden
- olijfolie
- azijn
Porties: stuks
Instructies
- Bestrooi de aubergine schijven aan beide kanten met grof zout en leg ze tussen twee snijplanken met gewicht op. Laat ze 15 minuten staan. Spoel ze nadien onder koud stromend water en dep goed droog.
- Maak de twee burgers van het gehakt. Meng er het sjalotje onder en kruid met paprikapoeder en pezo. Let erop wanneer je gekruid gehakt koopt, dat je zeker geen pezo meer toevoegt.
- Maak een tomaat salade met de tomaten, wat rode ui en basilicum. Kruid met zwarte peper en zout, olijfolie en een beetje azijn.
- Bak de hamburgers in een pan met boter mooi bruin.
- Bak de aubergine in een pan met olijfolie mooi bruin. Haal ze uit de pan en dep droog met keukenrol.
- Leg op ieder bord wat van de tomatensalade. Daarlangs maak je de hamburger: je begint met een stuk aubergine, daarop de rode pesto, de burger, een schijfje tomaat, de rode ui, de rucola en eindig met de aubergine.
Notities
Je kan er ook een frietje bij serveren! Zo is deze lunch ook direct een volwaardige maaltijd.