Bruchetta
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Bruchetta
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 bruchetta's
  • 4 el tomatensaus naar smaak
  • 1/2 rode ui in halve ringen
  • 4 schijfjes chorizo
  • 2 schijfjes gekookte ham
  • 16 zwarte olijfjes
  • gemalen kaas
  • 1 el kruidenkaas
  • provençaalse kruiden
  • oregano
  • verse basilicum in reepjes gesneden
  • 1 tomaat in schijfjes
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 300 graden.
  2. Besmeer de bruchetta's met de tomatensaus en beleg met de ui, de ham en de chorizo. Daarop de schijfjes tomaten.
  3. Kruid met oregano en Provençaalse kruiden. Doe hier en daar wat kruidenkaas ertussen.
  4. Beleg met gemalen kaas en olijven.
  5. Zet in de oven tot de kaas gesmolten en de bruchetta lichtgekleurd is. Blijf erbij, want het gaat zeer snel.
  6. Werk de bruchetta's af met basilicum.
Notities

Beleg de bruchetta naar smaak met bijvoorbeeld, pesto, pancetta, zongedroogde tomaatjes, paprika, feta, geitenkaas, enz...

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne