Coq-au-vin
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Coq-au-vin
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1,2 kg kippenbouten
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 200 g verse zilveruitjes
  • 1 ui fijn gesneden
  • 50 ml cognac
  • 600 ml rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blad laurier
  • 2 teentjes look
  • 400 ml kippenfond
  • 2 el peterselie
  • 2 el dragon
  • 2 nootjes boter
  • pezo
  • 250 g champignons in vier gesneden
  • pommes duchesse of naar smaak kroketjes
  • bruine roux
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de kippenboutjes met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter.
  2. Doe de zilveruitjes in een potje met lauw water en laat ze 5 minuten weken. Maak ze nu zuiver, dit gaat beter als ze wat geweekt hebben in het water.
  3. Doe in een hoge pot wat boter en bak hier het spek en de zilveruitjes in aan. Haal ze uit de pot en zet opzij.
  4. Doe in de dezelfde pot wat boter en stoof er de ui in aan.
  5. Leg de aangebraden kippenbouten in de hoge pot en blus met de cognac en de rode wijn.
  6. Voeg de tijm, laurier en look toe.
  7. Giet er de kippenfond bij en laat het geheel 15 minuten sudderen.
  8. Bak ondertussen de champignons aan in een pan met wat boter.
  9. Voeg na een kwartier het spek de zilveruitjes en de champignons toe en laat nog 15 minuten pruttelen.
  10. Werk de saus af met wat verse dragon en dik in met wat bruine roux.
  11. Serveer de kip in diepe borden met wat verse peterselie en pommes duchesse.
Notities

Een Oervlaams lekker gerecht met een uitgesproken smaak!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne