Ingrediënten
- 1,2 kg kippenbouten
- 150 g gerookte spekblokjes
- 200 g verse zilveruitjes
- 1 ui fijn gesneden
- 50 ml cognac
- 600 ml rode wijn
- 1 takje tijm
- 1 blad laurier
- 2 teentjes look
- 400 ml kippenfond
- 2 el peterselie
- 2 el dragon
- 2 nootjes boter
- pezo
- 250 g champignons in vier gesneden
- pommes duchesse of naar smaak kroketjes
- bruine roux
Porties: personen
Instructies
- Kruid de kippenboutjes met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter.
- Doe de zilveruitjes in een potje met lauw water en laat ze 5 minuten weken. Maak ze nu zuiver, dit gaat beter als ze wat geweekt hebben in het water.
- Doe in een hoge pot wat boter en bak hier het spek en de zilveruitjes in aan. Haal ze uit de pot en zet opzij.
- Doe in de dezelfde pot wat boter en stoof er de ui in aan.
- Leg de aangebraden kippenbouten in de hoge pot en blus met de cognac en de rode wijn.
- Voeg de tijm, laurier en look toe.
- Giet er de kippenfond bij en laat het geheel 15 minuten sudderen.
- Bak ondertussen de champignons aan in een pan met wat boter.
- Voeg na een kwartier het spek de zilveruitjes en de champignons toe en laat nog 15 minuten pruttelen.
- Werk de saus af met wat verse dragon en dik in met wat bruine roux.
- Serveer de kip in diepe borden met wat verse peterselie en pommes duchesse.
Notities
Een Oervlaams lekker gerecht met een uitgesproken smaak!