Cote à l'os van varken, fijne boontjes en karnemelkpuree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Cote à l'os van varken, fijne boontjes en karnemelkpuree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 cote à l'os van varken met peper en zout verkrijgbaar bij Delhaize
  • 400 g fijne boontjes zuiver gemaakt
  • 1 rode ui in partjes gesneden
  • 1 zakje vleessaus van Knorr
  • melk of water voor de saus
  • 800 g bloemige aardappelen bv. bintjes
  • 150 ml karnemelk ongezoete
  • boter
  • pezono
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen met een nootje boter. Roer de karnemelk met de garde onder de puree en breng op smaak met pezono.
  3. Stoom de rode ui gaar en trek de rokken los.
  4. Bak het vlees in een pan met boter (niet bijkruiden).
  5. Maak de saus zoals aangegeven staat op de verpakking (ik heb melk gebruikt).
  6. Warm de boontjes even op in een noot boter, kruid met pezo.
  7. Verdeel de puree over de borden, daarop de boontjes en het vlees. Werk af met wat saus en de rode ui rokken.
Notities

Dit moet je proberen, zo smaakvol en helemaal niet moeilijk.

Wij zijn hier zot van karnemelkpuree.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne