Ingrediënten
Marinade scampi's
- 12 scampi's gepeld en darmkanaal verwijderd
- 1/2 teenje look geperst
- 1/2 koffielepel harissa
- 1 grote el olijfolie
De pesto
- 40 g amandelen
- 40 g parmezaan
- 1/2 teentje look
- 4 el olijfolie
- 1 beetje citroensap
- redelijk wat basilicum blaadjes in reepjes gesneden
- beetje water
Overige
- 2 courgettes in spaghetti gesneden, met speciale dunschiller
- 1 bolletje mozzarella in stukjes gescheurd
- 10 half zongedroogde tomaatjes
Porties: personen
Instructies
- Meng alles voor de marinade onder elkaar en leg de scampi's erin, meng goed onder elkaar, dit gaat het best met je hand.
- Maak de pesto: Doe alles voor de pesto in een blender en mix glad. Ik gebruik hiervoor een nutribullet. Breng op smaak met pezo.
- Bak de scampi's kort in een droge antikleef pan.
- Bak de courgetti maximum 2 minuten in de wokpan met een geut olijfolie, kruid met pezo.
- Schep de pesto onder de courgetti en verdeel over de borden.
- Werk af met de tomaatjes, de mozzarella, de scampi's en een blaadje basilicum.
Notities
Ideetje van Sandra Bekkari.
Snel, lekker en gezond.