Ingrediënten
- 3 plakjes proscuitto gedroogd in een droge antikleefpan
- 1 bussel groene asperges overlangs gehalveerd en in stukjes gesneden
- 150 g jonge diepvries erwtjes
- 2 courgette in courgetti gesneden
- 30 g parmezaan
- 1 handjes verse muntbladjes
Voor de rode pesto
- 1 grote rode paprika gehalveerd en ontdaan van zaadlijsten
- 60 g halfzongedroogde tomaten in stukjes
- 2 el pijnboompitjes
- 1/2 el italiaanse kruiden
- 30 g parmezaan
- 1 teentje look
- 1 geutje balsamicoazijn
- 2 à 3 el olijfolie
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Leg de paprika met snijvlak naar beneden in de airfryer, zet op 200 graden voor ongeveer 10 minuten of tot de schil zwart geblakerd is. Haal uit de oven en lek er een natte keukenhanddoek over, voor 5 minuten. Verwijder de schil en snij in stukken.
- Doe alles voor de rode pesto in de nutribullet of hakmolentje. Breng op smaak met pezo.
- Verhit een geut olijfolie in een pan en bak de asperges beetgaar, voeg de erwtjes toe en bak mee tot ze beetgaar zijn. Kruid met pezo.
- Verwarm een geut olijfolie in een wokpan en bak de courgetti kort maar krachtig.
- Meng de courgetti met de asperges en de erwtjes. Roer de rode pesto eronder en verdeel over de borden.
- Werk de borden af en Parmezaan schilfers, stukjes proscuitto en munt.
Notities
Deze pesto is ook super lekker als dip. Ook lekker met zoete paprika.
Naar een idee van Sandra Bekkari.