Zuiderse couscous met chipolata
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Zuiderse couscous met chipolata
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 2 takken selder geschild en in boogjes gesneden
  • 4 kleine wortels geschild en in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 400 g tomatenblokjes met basilicum
  • 1 koffielepel harissa of naar smaak, is pikant!
  • 1 koffielepel Komijn
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 snuif kaneel
  • pezo
  • 200 ml water
  • 1 vleesbouillonketeltje
  • 150 g kikkererwten blikje van 150 g
  • 200 g couscous
  • olijfolie
  • boter
  • verse koriander naar smaak, grof gehakt
  • 300 g chipolata's
Porties: personen
Instructies
  1. Neem een hoge pan, zet op het vuur met olijfolie.
  2. Stoof de ui en de look erin glazig.
  3. Voeg de selder, de paprika en de wortels toe. Laat enkele minuutjes meestoven.
  4. Doe er de courgette bij. Laat heel even mee garen.
  5. Voeg er de tomatenblokjes, harissa, komijn, paprikapoeder, kaneel en pezo aan toe.
  6. Bevochtig met 200 ml water en het vleesbouillonketeltje.
  7. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en voeg ze bij de groentjes zodra ze beetgaar zijn.
  8. Bak de chipolata mooi bruin in een pan met boter. Snij in hapklare stukjes en voeg bij de groentjes.
  9. Doe de couscous in een kom en giet er kokend water over tot hij net onderstaat. Laat eventjes wellen en roer goed los met een klontje boter. Kijk op de verpakking, niet elke couscous wordt op dezelfde manier klaargemaakt.
  10. Doe de couscous in het midden van een mooie kom. Rondom de groentjes en werk af met koriander. Iedereen schept op hoeveel ze willen.
Notities

Een gerecht dat je zo zou kunnen eten na een bezoek aan de souks van Marrakesh. Met andere woorden, je proeft de hitte van de zon in je bord 😉. Hier word ik gelukkig van!

Lekkere zuiderse smaken en licht pikant. Dit gerechtje is ook lekker met merguez of lamskoteletjes.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne