- 120 g couscous
- 1/2 bloemkool fijn gemalen tot couscous
- 1 broccoli fijn gemalen tot couscous
- 15 radijsjes in dunne plakjes gesneden
- 1 grote rode punt paprika in kleine blokjes gesneden
- 1 geut olijfolie
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise met citroen
- bieslook fijn gesnipperd
- 20 tal muntblaadjes fijn gehakt
- pezo
- 3 Sint jacobsvruchten per persoon
- 4 scampi's per persoon
- 5 el olijfolie
- 1 grote el tomatenpuree
- 1 groot teentje look geperst
- 1 el rode wijn azijn
- 1 snuiuf cayennepeper
- 1 1/2 koffielepel komijnpoeder
- 2 koffielepels paprikapoeder
- pezo
- 1 grote hand koriander met stengels fijn gehakt
- 1 koffielepel honing
- Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar. Roer de scampi's en de Sint-Jacobs vruchten er voorzichtig in, dek af en zet een uurtje in de koelkast.
- Maak de spiesjes, begin met een scampi en eindig met een scampi. Bak ze in een grillpan of antikleefpan zonder vetstof. Zorg dat de pan goed heet is.
- Spoel eerst de couscous onder koud water. Kook hem vervolgens zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en druk het overtollige vocht eruit. Laat afkoelen.
- Meng de couscous van bloemkool en broccoli samen met de couscous onder elkaar.
- Voeg de paprika blokjes en de radijsjes toe.
- Meng de verse kruiden onder de couscous.
- Roer de yoghurt en de mayonaise onder elkaar en kruid met pezo. Meng de saus onder de couscous, je kan meer of minder saus gebruiken.
- Serveer de couscous-salade met het spiesje.
De marinade kan je ook gebruiken om kippenbouten te marineren, laat ze dan een nachtje marineren.
Doe de marinade en de boutjes in een plastic zak en masseer goed, leg in de koelkast.
Je kan ze ook vacuüm trekken en ze zo marineren.
Deze salade is ook een uitstekend bijgerecht voor de BBQ.
Ook de spiesjes of de boutjes kunnen op de BBQ, Steek de spiesjes eventueel tussen een bbq-klem.