Crème brulée
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Crème brulée
Recept Afdrukken
Porties
10 personen
Porties
10 personen
Ingrediënten
  • 10 grote eigelen
  • 200 g suiker
  • 300 ml volle melk
  • 900 ml volle room
  • 1 vanillestok
  • extra griessuiker om de cème brulée af te branden
Porties: personen
Instructies
  1. Roer de suiker onder de eigelen.
  2. Voeg hieraan de volle melk en de room toe.
  3. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ze bij het mengsel. Laat dit afgedekt een uurtje rusten in de koelkast of langer zodat de smaken zich goed vermengen.
  4. Doe het mengsel in vuurvaste schaaltjes en bak de crème brulée af gedurende 2 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 95 graden.
  5. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  6. Bestrooi de crème brulées met fijne suiker en karamelliseer de suiker met een brander.
Notities

Was een succes bij familie en vrienden.

Ben zelf geen desserten liefhebber, dus ik vind het nog steeds moeilijk om desserten te beoordelen.

Maar wanneer iedereen stil is aan de tafel en geniet, zijn we weer tevreden.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne