Dip met artisjokharten
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Dip met artisjokharten
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Ingrediënten
  • 220 g artisjokharten bokaal
  • 1 klein teentje look
  • 5 takjes basilicum
  • 200 g roomkaas Lidl
  • 120 g geraspte gruyère kaas
  • 2 el mayonaise
  • pezo
  • gedroogde broodstengels, gressins om te dippen
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de artisjokharten in stukjes. De look en de basilicum hak je grof.
  3. Doe de artisjokharten, look en de basilicum in de nutribullet, voeg de roomkaas en de mayonaise toe en blend fijn.
  4. Roer er nu de kaas door en kruid af met pezo.
  5. Giet het mengsel in een vuurvast kommetje en bak 30 minuten in de oven.
  6. Haal uit en laat lichtjes afkoelen. Serveer warm of lauw met de gressins stokjes. Kan ook koud gegeten worden bij de picknick!
Notities

Heb je geen nutribullet, geen probleem, gebruik dan de staafmixer of een blender.

Nutribullet is een fijn toestel, hij blend alles echt zeer fijn, maar dient enkel om koude bereidingen te mixen!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne