Ingrediënten
Ratatouille
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1/2 rood pepertje fijn gesneden
- 1/2 aubergine in kleine blokjes gesneden
- 1 courgette in kleine blokjes gesneden
- 2 tomaten ontvelt, ontpit en in blokjes gesneden
- pezo
- italiaanse kruiden
- oregano
- 1 hand basilicum in reepjes gesneden
Aardappelblokjes
- 4 tal grote aardappelen in kleine blokjes gesneden, schil mag eraan blijven
- lookpoeder
- cajunkruiden
- italiaanse kruiden
Overige
- 2 dorade zelf fileren of koop 4 dorade filets
- 1 noot boter
- pezo
- olijfolie
- 2 partjes citroen
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
- Bak eerst de aubergine aan in redelijk wat olijfolie. Als ze gaar zijn, haal ze uit de pan.
- Stoof de ui, de look en het pepertje aan in dezelfde pan.
- Voeg de courgette en de aubergine toe. Laat mee aanstoven en kruid met pezo, oregano en Italiaanse kruiden. Laat op een zacht vuurtje gaar stoven.
- Voeg als laatste de tomaatjes en de basilicum toe, warm nu het geheel enkel nog eens door en kruid af.
- Meng een klein beetje olijfolie onder de aardappelblokjes en kruid ze met de lookpoeder, cajunkruiden en de Italiaanse kruiden. Meng alles goed onder elkaar.
- Bak de aardappelblokjes mooi bruin in de airfryer.
- Kruid de dorade filets met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter. Eerst op de velkant!
- Dresseer de borden met de aardappelblokjes, ratatouille en de dorade filets, werk af met een blaadje basilicum en een partje citroen.