Ingrediënten
- 7 middelgrote aardappelen bintjes
- 1 el zure room
- 1 klontje boter
- pezono
- 2 kleine sjalotjes fijn gesneden
- 1 rode paprika geschild en in blokjes
- 7 zongedroogde tomaatjes sud 'n' sol, in stukjes
- 2 lente-uitjes in ringetjes
- 2 dorade
- olijfolie
- 3 teentjes look in dunne plakjes
- 1 citroen in schijfjes
- 2 takjes rozemarijn
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden voor.
- Kook de aardappelen in gezouten water.
- Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de paprika, tomaatjes en wat olie van de de tomaatjes toe. Stoof alles beetgaar.
- Stamp de puree fijn en voeg er de boter, zure room en pezono aan toe.
- Roer er met een garde de paprika en tomaatjes door. Doe in kommetjes en werk af met wat lente-uitjes.
- Was de dorade en droog hem met keukenpapier. Maak aan beide kanten met een scherp mes elke cm inkepingen op de rug.
- Wrijf de vis in met wat olijfolie en kruid met pezo, wrijf weer een keer. Zo dringen de kruiden beter in.
- Kruid de vis in de buikholte met pezo, steek er een schijfje citroen en een takje rozemarijn in.
- Steek in elke inkeping een plakje look. En bovenop de vis 2 schijfjes citroen.
- Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de vis 25 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en verwijder de citroen die erop lag. Leg er twee nieuwe schijfjes op.
- Leg de vis op een bord samen met een potje puree.
Notities
Wanneer je niet van koriander houdt, gebruik dan platte peterselie.