Dorade met zuiderse puree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Dorade met zuiderse puree
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 7 middelgrote aardappelen bintjes
  • 1 el zure room
  • 1 klontje boter
  • pezono
  • 2 kleine sjalotjes fijn gesneden
  • 1 rode paprika geschild en in blokjes
  • 7 zongedroogde tomaatjes sud 'n' sol, in stukjes
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 2 dorade
  • olijfolie
  • 3 teentjes look in dunne plakjes
  • 1 citroen in schijfjes
  • 2 takjes rozemarijn
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden voor.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water.
  3. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de paprika, tomaatjes en wat olie van de de tomaatjes toe. Stoof alles beetgaar.
  4. Stamp de puree fijn en voeg er de boter, zure room en pezono aan toe.
  5. Roer er met een garde de paprika en tomaatjes door. Doe in kommetjes en werk af met wat lente-uitjes.
  6. Was de dorade en droog hem met keukenpapier. Maak aan beide kanten met een scherp mes elke cm inkepingen op de rug.
  7. Wrijf de vis in met wat olijfolie en kruid met pezo, wrijf weer een keer. Zo dringen de kruiden beter in.
  8. Kruid de vis in de buikholte met pezo, steek er een schijfje citroen en een takje rozemarijn in.
  9. Steek in elke inkeping een plakje look. En bovenop de vis 2 schijfjes citroen.
  10. Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de vis 25 minuten in de oven.
  11. Haal uit de oven en verwijder de citroen die erop lag. Leg er twee nieuwe schijfjes op.
  12. Leg de vis op een bord samen met een potje puree.
Notities

Wanneer je niet van koriander houdt, gebruik dan platte peterselie.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne