Ingrediënten
- 8 sneetjes toast brood
- 4 sneetjes kaas
- 4 sneetjes zwarte woud ham
- 4 eitjes
- 1 noot boter
- pezo
- 1/2 bakje gemengde kerstomaatjes verschillende kleuren
- 1 sjalotje
- olijfolie en azijn
- 1 klein blikje erwtjes gespoeld en uitgelekt
- 1/4 krop ijsbergsla in fijne reepjes gesneden
- 1/4 komkommer geschild en met de dunschiller in plakjes, rol ze mooi op
- 1 wortel fijn geraspt
- 1/2 zoete puntpaprika in ringetjes gesneden
- zure uitjes
- zure augurkjes
- mayonaise of ketchup
Porties: personen
Instructies
- Snipper het sjalotje fijn. Halveer de tomaatjes en meng het sjalotje onder de tomaatjes. Kruid met pezo, olijfolie en een beetje azijn.
- Maak de borden met groentjes: Leg op elk bord wat sla, de tomaatjes, de erwtjes, de worteltjes, de zoete puntpaprika en enkele rolletjes komkommer.
- Doe de uitjes en de augurkjes in een potje en zet bij op de borden.
- Werk de borden af met een toefje mayonaise.
- Maak de croque's klaar, beleg 1 boterham met een sneetje kaas en ham en leg de tweede boterham erop, toast ze tussen de grill.
- Bak ondertussen de eitjes in een pan met boter. Als je mooie ronde vormen wil, gebruik van een bakring. Kruid de eitjes met pezo.
- Leg de crouque's op de borden en daarop de eitjes.
Notities
Lekker met deze zwarte woud ham, hou je niet van deze uitgesproken smaak, neem je gewoon gekookte ham.