Ingrediënten
- 75 g erwtjes diepvries
- 1/2 rijpe avocado
- 1/2 citroen
- 1/2 teentje look
- 1/2 lente-uitje
- 6 tal blaadjes munt
- 1/2 el zure room
- 3 el havermoutvlokken
- 2 el zonnebloempitten
- 1 el tomatenketchup
- 1 el olijfolie
- cayennepeper
Porties: persoon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de havermoutvlokken, zonnebloempitten, ketchup, olijfolie en cayennepeper en verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola tot hij mooi goudbruin is en laat afkoelen. ongeveer 15 minuten.
- Kook de erwtjes beetgaar en blend ze samen met de avocado, citroensap, lente-ui, look, olijfolie en de zure room. Kruid met pezo.
- Schep het mengsel in een spuitzak en spuit het in amuse glaasjes, verkruimel er wat granola over en werk af met een blaadje munt.
Notities
Een frisgroen hapje, oogt mooi en valt bij iedereen in de smaak.