Erwtjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Erwtjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 noot boter
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 400 g jonge diepvries erwtjes
  • 2 blaadjes laurier
  • pezono
  • 1 snuif bicarbonaat
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui aan in boter op een zacht vuurtje tot hij zacht is. Voeg af en toe wat water toe zodat de ui niet kan verbranden. Kruid met pezono en de laurierblaadjes.
  2. Kook ondertussen de erwtjes beetgaar. Voeg in je kookwater een beetje bicarbonaat toe. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  3. Als de ui zacht is voeg je de gekookte erwtjes toe, warm nogmaals goed door. Voor mooie groene erwtjes mag je deze niet te lang op het vuur laten staan.
Notities

Frisgroene erwtjes zijn lekker bij een gebraadje of een kotelet enz..

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne