Fajita met kip en mango-paprika salade
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Fajita met kip en mango-paprika salade
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Vlees
  • 400 g kippenhaasje
  • 1/2 zakje fajita kruidenmix
  • Arachideolie
Salade
  • 1/2 rode ui fijn gesnipperd
  • 1/2 mango in brunoise
  • 1/2 groene paprika in brunoise
  • 1/2 rode paprika in brunoise
  • 10 takjes platte peterselie fijn gehakt
  • pezo
  • 3 el koolzaadolie
  • 2 el azijn
Extra
  • Jalapeño mayonaise kant en klaar (of sausje naar smaak)
  • opgelegde Jalapeño pepers
  • 4 wraps
Porties: personen
Instructies
  1. Snij het kippenhaasje in reepjes en kruid met de fajita kruiden. Laat even trekken.
  2. Maak ondertussen de salade: Meng alles voor de salade onder elkaar en breng op smaak met koolzaadolie, azijn en pezo.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bak de kip mooi aan in arachideolie.
  5. Zet alles in kommetjes op de tafel zodat iedereen zijn eigen fajita naar smaak kan maken. Leg de wraps eventjes in de voorverwarmde oven om op te warmen, dit gaat super snel.
Notities

Niks zo fijn als samen aan tafel zitten en iedereen vult zijn eigen broodje, hoe ontspannen kan een etentje zijn!

Je kan ook gewone salade, tomaatjes en verschillende sausjes serveren, zo is er zeker voor iedereen wat wils.

Ook lekker tussen een pitabroodje.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne