Gegrild varkenshaasje met rub en bbq-saus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Gegrild varkenshaasje met rub en bbq-saus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 varkenshaasje
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
  • 2 el donkere basterd suiker
  • 2 koffielepels selderiezout
  • 4 elp bbq saus Albert Heijn
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de rub: meng het komijnpoeder, de cayennepeper, de suiker en het selderiezout onder elkaar.
  2. Bestrooi het vlees met de kruiden en masseer het zachtjes in.
  3. Grill het vlees aan alle kanten aan op de bbq of in een grillpan, zodat het mooi is aangekorst. Besmeer nu het vlees met de bbq-saus, herhaal dit enkele keren tot het vlees gaar is.
  4. Het vlees mag nog licht rosé zijn.
  5. Neem het vlees van de bbq of uit de pan en laat het nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Snij het vlees in plakjes en serveer met lekkere salades.
Notities

Lekker met bbq-salades en koude aardappelsalades (zie <a href="https://entrecasteaux.be/recepten/#receptenoverzicht+category:bbq">Recepten BBQ</a>).

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne