Gehaktschotel met wortel en knolselder
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Gehaktschotel met wortel en knolselder
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 750 g kippengehakt
  • 400 g wortelen
  • 400 g knolselder
  • 800 g aardappelen
  • 1 grote ui
  • 150 ml lichte room
  • 3 eetlepels boter
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 koffielepel tijm gedroogd
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • pezono
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de wortelen en de knolselder en rasp fijn.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  3. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  4. Snipper de ui fijn.
  5. Stoof de ui aan in een pan en voeg het gehakt erbij, samen met de tijm en een beetje pezo. Doe dit nadien in een grote ovenschotel.
  6. Stoof de groentjes aan met paprikapoeder en pezo en doe dit bovenop het gehakt.
  7. Prak de aardappelen met de room, een beetje boter en pezono en doe het op de groentjes.
  8. Werk af met paneermeel en wat klontjes boter. Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Notities

Een lekkere herfst-, winterschotel.

Makkelijk op voorhand te maken.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne