Gevuld witloof met kalfsgehakt en brunoise van champignons en knolselder
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gevuld witloof met kalfsgehakt en brunoise van champignons en knolselder
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 4 stronkjes witloof
  • 250 g puur kalfsgehakt
  • 4 plakken prosciutto
  • 1 grote sjalot fijn gesnipperd
  • 1 groot teentje look geperst
  • 250 g champignons in brunoise
  • 400 g knolselder in brunoise
  • 1/2 koffielepel tijm
  • 1/2 koffielepel rozemarijn
  • paprikapoeder
  • pezo
  • olijfolie
  • 1 handje peterselie fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snij de witloofstronkjes in twee en stoom ze voor, zodat het rauwe eraf is. Laat wat afkoelen en hol ze in het midden wat uit, laat de stam zitten zo valt het witloof niet uit elkaar.
  3. Kruid het gehakt met pezo en paprikapoeder, meng goed onder elkaar. Maak er worstjes van ter grootte van het witloof. Leg ze tussen het witloof en wikkel er een plakje prosciutto-ham rond.
  4. Stoof in wat olijfolie de sjalot en de look glazig.
  5. Voeg de champignons toe en bak mee aan.
  6. Doe er de knolselderblokjes bij en kruid met de tijm, de rozemarijn en pezo.
  7. Doe de groentjes in een ovenschaal en leg de gevulde willoofrolletjes er bovenop. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog 10 minuten verder garen.
  8. Schep op de borden en werk af met peterselie.
Notities

Winterse ovenschotel boordevol groentjes en gehakt, simpel, lekker en gezond.

Bovendien is deze ovenschotel koolhydraatarm.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne