Ingrediënten
- 2 rijpe avocado's
- 1/3 komkommer
- 1/2 gesnipperde sjalot
- olijfolie
- 2 eetlepels koriander
- 2 eetlepels sushi azijn
- 1/2 citroen
- 1/2 limoen
- 1 lente-ui
- 1/4 rood chilipepertje
- Klein stukje gerookte paling of forel
- pezo
- basilicum
- 10 geroosterde amandelen gemalen
Porties: personen
Instructies
- Halveren de avocado en haal de pit eruit, ook het vruchtvlees, maar laat de schil heel!
- Hak het vruchtvlees fijn.
- Rasp de komkommer in een kom.
- Snipper de sjalot fijn.
- Meng de komkommer, de avocado, de sjalot, olijfolie, koriander, sushiazijn en het sap van de citroen en limoen onder elkaar.
- Voeg wat chilipeper toe naar smaak, kruid af met pezo.
- Vul de avocado-helften terug op.
- Werk af met wat blokjes paling, basilicum, rasp van de noten en een ringetje chilipeper en serveer.
Notities
Dit was zeer fris, wat zuursig maar lekker.