Gevulde kipfilet met marsala-vijgensaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Gevulde kipfilet met marsala-vijgensaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Groentjes
  • 4 jonge worteltjes met loof vooraf gestoomd
  • 20 spruitjes voorgekookt
  • 8 bloemkoolroosjes vooraf gestoomd
Saus
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 noot boter
  • 5 gedroogde vijgen in kwartjes gesneden
  • 150 ml marsalawijn
  • 400 ml kalfsfond
  • pezo
  • 2 takjes tijm
  • 1 blad laurier
  • bruine roux
Vlees
  • 4 kipfilets
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • olijfolie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 250 g champignons brunoise
  • gedroogde tijm
  • pezo
  • 200 g spekblokjes
  • 150 g rambol met noten
Porties: personen
Instructies
Marsala-vijgensaus
  1. Stoof de ui gaar in de boter en blus met de marsalawijn en de kalfsfond. Voeg de takjes tijm en de vijgen toe en laat goed inkoken. Kruid met pezo en dik in met bruine roux.
Vlees
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de vulling: Stoof de ui en het teentje look aan. Voeg de champignons toe en kruid met tijm en pezo. haal uit de pan en meng onder de rambol. Bak in dezelfde pan zonder vetstof de spekblokjes krokant. Meng onder het kaasmengsel.
  3. Snij de kipfilets overlangs in maar niet helemaal erdoor. Leg ze open. Daarop plasticfolie en klop ze wat platter met een vleeshamer. Kruid ze met pezo en beleg ze met de vulling, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid ook de buitenkant met pezo.
  4. Bak ze in een pan met boter bruin. Leg ze in een ovenschaal. Op iedere kipfilet leg je twee plakjes spek, zo blijft hij sappiger.
  5. Bak het vlees verder in de oven ongeveer 20 à 25 minuten.
Groentjes
  1. Doe wat boter in de pan en bak de groentjes kort op, kruid met pezo.
  2. Dresseer de borden: Leg op ieder bord een kipfilet, een potje met de saus, wat groentjes en aardappelen naar smaak.
Notities

Lekker met pommes duchesse of kroketjes.

Dit sausje is ook lekker bij wild!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne