Ingrediënten
Kwartels
- 4 kwartels
- 2 kleine uien fijn gesnipperd
- 1 koffielepel oregano
- 1 blaadje laurier
- 12 plakjes ontbijtspek
- 10 kleine gedroogde pruimen klein gesneden
- 50 g walnoten fijngehakt
- pezo
- olijfolie
Gorgonzolasaus
- 150 g gorgonzola
- 200 ml room
- 125 g mascarpone
- pezo
- blanke roux
Extra
- 1/2 zak frietjes voor de airfryer
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui mooi bruin in wat olijfolie met de oregano en het blaadje laurier. Kruid met pezo.
- Verwijder het laurierblad. Doe de uien, de walnoten en de pruimen erbij en meng goed onder elkaar.
- Vul de kwartels met deze vulling. En kruid de kwartels met pezo.
- Leg ze nu met hun buikje naar boven en draai er drie lapjes spek rond. Zorg ervoor dat zo ook de pootjes mooi blijven zitten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de kwartels in een pan met boter rondom bruin. Leg ze in een ovenschaal en zet ze 25 minuten in de oven. Het vlees moet doorbakken zijn!
- Werk ondertussen de saus af: kruid deze naar smaak en bind de saus een beetje in met de blanke roux.
- Leg de frietjes in de airfryer of in de friteuse.
- Serveer de kwartels met de frietjes en een potje saus.
Notities