Gevulde paprika's
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gevulde paprika's
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 rode paprika's
  • 80 g couscous
  • 100 g spinazie
  • 1 tomaat ontpit en in blokjes
  • 2 takjes peterselie fijn gehakt
  • 25 g geroosterde hazelnoten fijn gehakt
  • 100 g feta
  • 1/2 theelepel Komijn
  • pezo
  • 2 el olijfolie
  • 125 g Griekse yoghurt
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de paprika's, laat het steeltje zitten en haal de pitjes eruit. Wanneer ze niet mooi blijven staan, snij dan een klein vlakje weg aan de onderkant. Zet ze 5 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en giet het vocht eruit.
  3. Snij de spinazie kleiner en laat deze slinken in een hete pan met wat olijfolie.
  4. Doe de couscous in een pot en giet er kokend water op tot deze net onderstaat.
  5. Meng de spinazie, tomatenblokjes, de nootjes en de gehakte peterselie onder de couscous. Kruid het geheel met komijn en pezo. Roer er 2 eetlepels olijfolie onder.
  6. Vul de paprika's met het couscous mengsel. Verbrokkel de feta erover.
  7. Zet 10 minuten in de oven.
  8. Roer de yoghurt los met pezo.
  9. Serveer de paprika's met de yoghurt.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne