Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 80 g couscous
- 100 g spinazie
- 1 tomaat ontpit en in blokjes
- 2 takjes peterselie fijn gehakt
- 25 g geroosterde hazelnoten fijn gehakt
- 100 g feta
- 1/2 theelepel Komijn
- pezo
- 2 el olijfolie
- 125 g Griekse yoghurt
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de paprika's, laat het steeltje zitten en haal de pitjes eruit. Wanneer ze niet mooi blijven staan, snij dan een klein vlakje weg aan de onderkant. Zet ze 5 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en giet het vocht eruit.
- Snij de spinazie kleiner en laat deze slinken in een hete pan met wat olijfolie.
- Doe de couscous in een pot en giet er kokend water op tot deze net onderstaat.
- Meng de spinazie, tomatenblokjes, de nootjes en de gehakte peterselie onder de couscous. Kruid het geheel met komijn en pezo. Roer er 2 eetlepels olijfolie onder.
- Roer de yoghurt los met pezo.
- Serveer de paprika's met de yoghurt.