Ingrediënten
Bodem
- 1 kleine bloemkool fijn gecutterd in een hakmolentje tot bloemkoolcouscous
- 1 grote zoete aardappel fijn gecutterd in een hakmolentje tot zoete aardappelcouscous
- 1 ei
- pezo
- 1 hand verse oregano fijn gehakt
Tomatensaus
- olijfolie
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 3 takjes basilicum fijn gehakt
- 3 takjes oregano fijn gehakt
- 400 ml passata van kersttomaten Delhaize
- 1 koffielepel suiker
Toppings
- 1/2 aubergine in plakken
- 1/2 zoete ui fijne reepjes
- 1/2 oranje zoete puntpaprika in dunne ringetjes
- 160 g taleggio kaas in blokjes
- beetje parmezaan
- 4 sneetjes Gandaham
- 1 handje rucola
- gedroogde oregano
- pizza kruiden
- pikante olie naar smaak
- olijfolie
Porties: stuk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de couscous van bloemkool en zoete aardappel in een ovenschaal en meng goed onder elkaar. Kruid met pezo en meng weer. Zet 20 minuten in de oven. Haal uit en laat afkoelen op een ovenschaal.
- Doe de groentjes nu in een zuivere handdoek en knijp er al het vocht uit, dit is zeer belangrijk.
- Doe de droge massa in een kom en roer er het ei onder, samen met de oregano. Leg een rond bord op een bakplaat daarop bakpapier. Dit is een richtlijn voor de vorm van uw pizzabodem. Vorm op het bakpapier uw bodem en duw aan. Haal het bord eronderuit en bak de bodem 20 minuten in de oven op 180 graden.
Aubergine
- Bak de aubergines in olijfolie aan en kruid ze met peper.
Tomatensausje
- Stoof het sjalotje met de look aan in olijfolie. Voeg de passata, de suiker en de kruiden toe. Laat op een zacht vuurtje garen. Kruid bij met pezo indien nodig.
Pizza beleggen
- Verhoog de oven naar 200 graden.
- Werk de pizza af met de Gandaham en de rucola. Zet voor de liefhebbers de pikante olie op de tafel.
Notities
Dit smaakt echt wel naar een echte pizza! De bodem is iets zachter maar de smaken zitten helemaal goed, de boodschap is om goed te kruiden!