Gorgonzolasaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Gorgonzolasaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 200 ml room
  • 125 g mascarpone
  • 150 g gorgonzola schil verwijderd
  • pezo
  • blanke roux
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de room, de mascarpone en de gorgonzola samen in een steelpannetje en laat op een zacht vuurtje smelten.
  2. Roer goed door, wanneer er eventueel nog wat brokjes inzitten! Zet er dan eventjes de staafmixer in!
  3. Proef de saus en kruid met pezo.
  4. Laat de saus eventjes opkoken en bind indien nodig met de blanke roux. De saus moet niet te dik zijn.
Notities

Deze saus is zeer lekker bij biefstuk, bij de gevulde kwarteltjes enz...

Wanneer je niet houdt van de sterke smaak van gorgonzola, probeer dan de saus eens te maken met maar 80 gram kaas, houd de rest van de ingrediënten zoals aangegeven. Je zal verrast zijn en waarschijnlijk de saus wel lekker vinden.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne