Ingrediënten
marinade vlees
- 300 g Iberico varkenshaasje in reepjes gesneden
- 1 koffielepel zeezout
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- 1 koffielepel zwarte peper
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel uienpoeder
- 1 koffielepel lookpoeder
- 1 el verse tijm fijn gehakt
- 1 el verse basilicum fijn gehakt
salade
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 2 pruim tomaten ontpit en in blokjes
- 1 groene paprika geschild en in blokjes
- 1/2 komkommer in blokjes
- 4 pitabroodjes
tzatziki
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 komkommer zonder zaadlijst
- 1 teentje look
- enkele takjes verse munt fijn gehakt
- enkele takjes verse dille fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
Vlees
- Meng al de kruiden voor het vlees en roer deze goed door het vlees. Laat een kwartiertje staan op kamertemperatuur.
- Bak het vlees in een pan met wat olijfolie of boter. Haal uit de pan en laat wat afkoelen.
Salade
- Meng alle fijngesneden groentjes onder elkaar en kruid met wat pezo en olijfolie.
tzatziki
- Rasp de komkommer en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit.
- Meng de Griekse yoghurt, de dille, de basilicum en de komkommer onder elkaar. Kruid af met pezo.
Afwerking
- Verdeel de groentjes over twee bordjes, daarop het vlees en werk af met de tzatziki en enkele takjes dille.
- Toast de pitabroodjes in de broodrooster en snij ze in vier. Serveer ze bij de salade.
Notities
Lekkere frisse salade, boordevol smaak.
Kan koud of lauw gegeten worden.
Het Iberico vlees is super mals, vlees van goede kwaliteit!