Ingrediënten
- 1 komkommer in grove stukken gesneden
- 1 groene paprika geschild en in stukken gesneden
- 1 avocado in stukken gesneden
- 1 limoen het sap
- 1 teentje look gepeld en in stukjes gesneden
- 3 el olijfolie
- 250 g Griekse yoghurt
- 4-6 koffielepels ricotta
- 4-6 blaadjes kruiden, bv basilicum facultatief/afwerking
Porties: personen
Instructies
- Doe de komkommer, de paprika, de avocado, het limoensap, de look, de olijfolie en de Griekse yoghurt in een blender en mix op volle snelheid 2 minuten.
- Kruid met pezo en mix nogmaals kort door. Proef de soep en kruid bij indien nodig.
- Zet de soep afgedekt enkele uren in de koelkast.
- Schep de soep in bordjes en werk ze af met een koffielepeltje ricotta en een fris groen blaadje.
Notities
Paprika schillen gaat makkelijk met een dunschiller.
Frisse soep voor een zonnige dag.
Je kan dit soepje ook als amuse geven, presenteer ze dan in mini-glaasjes.
Of leuk op een buffet, serveer dan mini-glaasjes soep en zet ze op gemalen ijs, zo blijft de soep lekker koud.