Groenten tomatensaus met balletjes en puree
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Groenten tomatensaus met balletjes en puree
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 12 gehaktballetjes zie recept Witte voetselder in tomatensaus met gehaktballetjes
  • 1 rode ui in brunoise
  • 1 ui in brunoise
  • 5 worteltjes in brunoise
  • 2 takjes selder in brunoise
  • 1/2 knolselder in brunoise
  • 1 courgette in brunoise
  • 500 ml passata
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurier
  • gedroogde oregano
  • gedroogde provencaalce kruiden
  • spaghetti kruiden
  • pezo
  • 1 geut balsamicoazijn
  • 1 rode chili peper fijn gesneden
  • 1 kippenbouillonblokje
  • olijfolie
  • 1 geut witte wijn
  • 8 grote aardappelen bintjes
  • 1 klontje boter
  • 1 geut melk
  • pezono
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en stoof de ui glazig.
  2. Voeg de selder en de worteltjes toe.
  3. Nu de knolselder, courgette en het rood pepertje.
  4. De tomatenpuree even meebakken. En nu ook de passata en de kruiden, bouillon en de wijn.
  5. Laat dit op een zacht vuurtje gaar sudderen, onder deksel.
  6. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. pureer de aardappelen met wat boter, melk en pezono.
  7. Bak de gehaktballetjes in een pan met wat boter, mooi bruin.
  8. Serveerde tomatengroentensaus met de gehaktballetjes en puree.
Notities

Een gerechtje waarvan je de saus gemakkelijk op voorhand kan maken en invriezen.

Ook de gehaktballetjes kan je op voorhand maken en invriezen.

Zo heb je in de week toch snel een lekker gerechtje op tafel met super veel groentjes in.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne