Groentesoep met saffraan
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Groentesoep met saffraan
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 3 takken selder in brunoise
  • 1 prei fijn gesneden
  • 3 wortels in brunoise
  • 4 aardappelen in blokjes gesneden van 1 op 1cm
  • 3 tomaten ontveld, ontpit en in brunoise
  • 1 courgette in brunoise
  • 2 gele paprika's in brunoise
  • 1 rode paprika in brunoise
  • 1.3 l water
  • 200 ml witte wijn
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 hand peterselie fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 1 dopje saffraan poeder
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Doe in een grote kookpot een geut olijfolie, stoof er de ui en de look in glazig.
  2. Voeg nu de tomaten, de aardappelen, de selder, de prei, de wortel en de paprika's toe. Laat even mee aanstoven.
  3. Doe er nu de kruiden bij: het laurierblad, de tijm, de oregano en de bouillonblokjes. Bevochtig met de witte wijn en het water. Laat 15 minuten koken.
  4. Doe er nu de courgette bij en laat nog eens 10 minuten koken.
  5. Proef de soep en kruid eventueel bij met pezo.
  6. Schep de soep in borden en werk af met peterselie.
Notities

Je kan er ook frikadellenbolletjes aan toevoegen.

Je kan de witte wijn vervangen door water.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne