Groentjes met gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 350 g boterboontjes
  • 2 gele paprika's in stukjes
  • 1/2 courgette in stukjes
  • 1/4 spitskool fijn gesneden
  • 300 g gehakt
  • 1 laurierblad
  • gedroogde provencaalce kruiden
  • italiaanse kruiden
  • pezo
  • 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
  1. Stoom de boterboontjes, paprika, en de courgette elk afzonderlijk beetgaar.
  2. Rol van het gehakt mooie balletjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Ze komen boven drijven als ze gaar zijn.
  3. Neem een hoge pan, doe er wat olijfolie in en stoof er de ui in glazig. Voeg de spitkool en het laurierblad toe en stoof mee gaar.
  4. Voeg als de groentjes gaar zijn de boontjes, paprika en courgette toe. Kruid het geheel af met provencaalce, Italiaanse kruiden en pezo.
  5. Zet nog een pan op het vuur met wat boter, bak hier de gehaktballetjes mooi in bruin.
  6. Schep de groentjes in de borden en verdeel er de gehaktballetjes over. Werk af met enkele blaadjes basilicum.