Ingrediënten
- 2 uien fijn gesnipperd
- 350 g boterboontjes
- 2 gele paprika's in stukjes
- 1/2 courgette in stukjes
- 1/4 spitskool fijn gesneden
- 300 g gehakt
- 1 laurierblad
- gedroogde provencaalce kruiden
- italiaanse kruiden
- pezo
- 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
- Stoom de boterboontjes, paprika, en de courgette elk afzonderlijk beetgaar.
- Rol van het gehakt mooie balletjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Ze komen boven drijven als ze gaar zijn.
- Neem een hoge pan, doe er wat olijfolie in en stoof er de ui in glazig. Voeg de spitkool en het laurierblad toe en stoof mee gaar.
- Voeg als de groentjes gaar zijn de boontjes, paprika en courgette toe. Kruid het geheel af met provencaalce, Italiaanse kruiden en pezo.
- Zet nog een pan op het vuur met wat boter, bak hier de gehaktballetjes mooi in bruin.
- Schep de groentjes in de borden en verdeel er de gehaktballetjes over. Werk af met enkele blaadjes basilicum.