Hartige wafeltjes met gerookte zalm en dille
Recept Afdrukken
Porties
15 stuks
Porties
15 stuks
Hartige wafeltjes met gerookte zalm en dille
Recept Afdrukken
Porties
15 stuks
Porties
15 stuks
Ingrediënten
  • 1 eitje
  • 2 el gesmolten boter
  • 125 ml ongezoete karnemelk
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 1/2 koffielepel suiker
  • 1/2 koffielepel currypoeder
  • 2 el zure room
  • 2 handjes verse dille fijn gehakt, beetje extra voor de afwerking
  • 100 g gerookte zalm met dille en citroen
  • pezo
Porties: stuks
Instructies
  1. Klop het eigeel los met de gesmolten boter en de karnemelk.
  2. Meng er de bloem, het bakpoeder, de suiker en de curry onder.
  3. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig onder het beslag.
  4. Hak 2 handjes dille fijn en roer het onder de zure room. Roer er ook een beetje citroensap onder en kruid met pezo.
  5. Bak de wafeltjes op een middelhoog vuur. Schep een beetje deeg in het midden van het wafelijzer en bak ze mooi bruin. Het mogen kleine wafeltjes zijn!
  6. Werk de wafeltjes af met wat zure room, een beetje gerookte zalm en een plukje verse dille.
  7. Je kan de wafeltjes warm houden in de oven op 100 graden, maar je kan ze ook gewoon koud serveren. Bak ze maximaal 3 uur op voorhand!
Notities

Wanneer ze voor een brunch dienen, zou ik ze koud serveren!

 

 

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne