Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 125 ml water
- 1/2 groentenbuillonblokje
- 60 g boter gesmolten
- 1 koffielepel gerookt paprika poeder
- 1/2 teentje look geperst
- 25 g geraspte parmezaan
- 2 el peterselie fijn gehakt
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de bladeren van de bloemkool. Snij de stam kort af en maak een kruisje in de stam.
- Was de bloemkool in gezouten water.
- Kook de bloemkool 7 minuten in gezouten water. Giet af en leg ze in een vuurvaste schaal.
- Kook 125 ml water, los hier het half bouillonblokje in op en giet het bij de bloemkool.
- Roer de look, het gerookt paprikapoeder, de gemalen kaas en pezo onder de gesmolten boter. Smeer er de bloemkool mee in. Dek af met aluminium folie.
- Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en zet nogmaals 20 minuten in de oven.
- Werk de bloemkool af met peterselie.
Notities
Lekker met gekookte aardappelen.
Leuk idee wanneer je meerdere soorten groenten op de tafel wil zetten.
Wees niet te zuinig met de kruiden!