Hertenkalf met portosaus, kroketjes en ovengroentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Hertenkalf met portosaus, kroketjes en ovengroentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Vlees enz
  • 800 g hertenkalf op kamertemperatuur
  • 20 tal verse kroketjes
  • pezo
  • boter
Porto saus
  • 400 ml rundsfond
  • 2 sjalotjes fijn gesneden
  • 200 ml rode porto
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 laurier bladen
  • bruine roux
Groenten
  • 1 groene paprika grof gesneden
  • 1 rode paprika grof gesneden
  • 5 tal jonge worteltjes
  • 4 raapjes in partjes
  • 2 rode uien in partjes
  • 3 teentjes look gekneusd
  • 2 takjes rozemarijn
  • fleur de sel
  • oosterse ovengroenten kruiden van Nadia en Marlijn Souq
  • olijolie
Porties: personen
Instructies
De groentjes
  1. Stoom alle groentjes apart beetgaar.
  2. Doe ze in een ovenschotel met de look en de rozemarijn.
  3. Kruid met fleur de sel en de ovengroenten kruiden mengeling. Besprenkel met olijfolie en roer goed onder elkaar.
De saus
  1. Stoof de sjalot aan in een nootje boter. Voeg de rundsfond, de porto, de kaneelstokjes en de laurier blaadjes toe. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Zeef de saus. Bind de saus een beetje in met de bruine roux en breng verder op smaak met pezo.
Het vlees
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kruid het vlees met pezo en korst aan in een pan met boter
Afwerking
  1. Zet de groentjes 20 tal minuten in de oven.
  2. Ook het vlees 15 à 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  3. Bak de kroketjes in de friteuse.
  4. Snij het vlees in plakjes.
  5. Warm de saus nog eens door.
  6. Leg op ieder bord enkele lapjes vlees, daarop de portosaus, wat groentjes en de kroketjes.
Notities

Wanneer je zin hebt in super mals wild, dan moet je zeker en vast eens een keertje hertenkalf maken. Het is prijzig maar zeker zijn geld waard.

Topgerecht voor met de feestdagen!

Hier vind je de midden-oosterse ovengroente kruidenmengeling: https://www.nadiaenmerijnsouq.nl/

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne