Ingrediënten
Salade
- 400 g aardappen in blokjes gesneden
- 120 g kleine diepvries erwtjes
- 2 eitjes
- 80 g augurken in brunoise gensneden
- 100 g hamblokjes
- 1 handje bieslook fijn gesnipperd
- 2 el zilveruitjes
Dressing
- 2 el mayonaise
- 2 el room
- 1/2 koffielepel mosterd
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Kook de eitjes hard in circa 10 minuten. Giet af en laat afkoelen. Pel en plet de eitjes.
- Kook de erwtjes 2 tal minuten in gezouten water met wat bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Meng de aardappelen met de eitjes, de erwtjes, de augurkjes, het bieslook, de hamblokjes en de zilveruitjes.
- Maak de dressing: Meng de mayonaise, de room en de mosterd onder elkaar en breng op smaak met pezo.
- Meng de saus onder de salade.
Notities
Huzarensalade is een typische Nederlandse aardappelsalade met ham en augurkjes.
Zeer lekker als bijgerecht op een buffet, BBQ of gourmet, het moet niet altijd een traditionele aardappelsalade zijn.